Een paar leerlingen vertellen waarom ze begonnen zijn met flamenco dansen en wat ze er leuk aan vinden.

“Ooit op reis door Spanje stuitten we per ongeluk op de feria, waar iedereen Sevillanas danste. Dat wilde ik ook, zo gezellig zag dat er uit! Zo ben ik op dansles gekomen. Eerst Sevillanas, maar toen was ik gegrepen en wilde ik meer leren.”

“Ik ben dol op alle vormen van dans, en ik zocht iets nieuws samen met een vriendinnetje. Het vriendinnetje wilde Afrikaanse dans doen, en ik zocht iets elegants, iets sierlijks. We kwamen samen uit op Flamenco. Ik vind het heerlijk dat het een dans vol passie is en dat je je emotie er in kwijt kunt.”

“Flamenco is eigenlijk niet in woorden te vatten, het is gevoel. Volgens mij heet dat Duende, een trance waarin je raakt als je flamenco hoort en ziet. Ik ging geregeld naar flamencovoorstellingen en besloot om het te gaan leren. Misschien dat ik ooit iemand met mijn dans die duende kan geven. Maar ik doe het voornamelijk voor mezelf, hoor, flamenco is zo gaaf!”

“Ik hou erg van de muziek, en daar wilde ik iets mee doen. Flamenco is fantastisch, omdat je je er goed in kunt uiten (ik wel, tenminste), en omdat het zo’n uitdaging is en blijft, ook na een aantal jaren.”